Sikre kvalitetsteknik i supply chain

SIKRE KVALITETSTEKNIK I SUPPLY CHAIN

Counterfeit – falske kredse er et kæmpe problem

Firmaer der handler, blandt andet i Kina, er særlig udsatte for dette problem. Efterhånden ser vi, at falske komponenter kan komme fra alle leverandører I markedet. Faktisk er der lavet undersøgelser der viser at 21% af alle falske komponenter kommer direkte fra autoriserede distributører. 2% af de falske komponenter kommer fra fabrikanten selv.

Det sker blandt andet via “dumpster diving” – container klunsning. Hvor original producenternes containere tømmes for skrottede kredse, som derefter sendes til Kina for at blive om-mærket og pakket. Herefter sælges de som originale, og de kan være meget svære at opdage inden montering.

Tidligere bestod problemet i varer, som bare var blevet mærket om, eller brugte varer. Nu ses i stigende grad varer som er opbygget helt fra bunden som kopier, eller som ikke virkende “skaller” af originale komponenter. Disse bliver vanskeligere og vanskeligere at identificere, efterhånden som producenterne af disse falske kredse, bliver dygtigere til at fremstille komponenterne.

 

KONTAKT OS

Lindeengen 24
2740 Skovlunde
Denmark
sales@brelectronics.dk
Tel: +45 4484 3331
Fax: +45 4484 3000